Gratis gelaatsverzorging met natuurlijke producten

Huidveroudering

huidverouderingHuidveroudering is een natuurlijk proces dat we niet kunnen tegen houden. We kunnen de klok niet terugdraaien maar we kunnen wel maatregelen nemen om dit proces te vertragen.
Tijdens de huidveroudering worden we geconfronteerd met onze eindigheid.

Als we in de spiegel kijken, zie we niet meer wat we zagen in onze jongere jaren. De jeugdigheid is weg en onze huid straalt niet meer zoals vroeger. Dit heeft niets te maken met hoe we ons vanbinnen voelen maar we kunnen het verlies aan uiterlijke jeugd ook niet wegdenken.

Toch kun je vroegtijdige huidveroudering krijgen door verschillende factoren zoals hieronder beschreven:

  • Zon
   Teveel blootstelling aan zonlicht is één van de belangrijkste oorzaken van een vroegtijdige huidveroudering. Dit komt omdat vrije radicalen door teveel zonlicht celbeschadiging kunnen veroorzaken. Normaal gezien is het lichaam geschikt om vrij radicalen te neutraliseren met behulp van antioxidanten maar bij blootstelling aan zonlicht komen er teveel radicalen vrij, dat het lichaam het niet meer aankan en daardoor vroegtijdige huidveroudering optreed

 

  • Alcohol
   Dit is de veroorzaker van rode en oneffen huid. Door alcoholgebruik verwijden de fijne bloedvaatjes bij de huidoppervlakte. Door teveel aan alcoholgebruik gaan deze bloedvaten na verloop van tijd beschadigt worden.

 

  • Stress
   Stress leidt vaak tot gespannen gelaatsuitdrukkingen, die uiteindelijk hun sporen nalaten in het gezicht in de vorm van fijne lijntjes en rimpels.

 

  • Roken
   Roken is één van de grootste boosdoeners op het gebied van vroegtijdige huidveroudering. Door de nicotine gaan de bloedvaten vernauwen, waardoor de doorbloeding vermindert. Door deze vernauwing kunnen zuurstof en essentiële voedingsstoffen de huid minder goed bereiken. Het roken tast ook de kwaliteit van het bindweefsel aan. Dat alles gaat voor een grauwe, droge huid zorgen en vroegtijdige rimpels. Het is ook bewezen dat mensen die veel blootstaan aan sigarettenrook van mensen in hun omgeving, last krijgen van snellere huidveroudering.

 

 • Slechte voedingsgewoontes
  Slechte voedingsgewoontes kunnen ook een oorzaak van zijn van vroegtijdige huidveroudering. Zorg daarom voor een goede en afwisselende voeding met voldoende vitamines, antioxidanten en andere voedingsstoffen. Verminder suiker en bewerkte kookhydraten zoals wit brood en witte pasta. Weet dat suiker rimpels veroorzaak omdat deze het proces van glycatie bevorderen, waardoor je sneller rimpels krijgt